Bloembollen en bloementelers - Een betere bodem onder je bedrijf!

Bloembollen- en bloementelers

'Terugverdienen, en wel dit jaar nog'

Nergens wordt kwaliteit zo zichtbaar als in de bollenteelt. We willen als telers meer opbrengst, méér in de goede maat en voor alles: een mooi vol veld met bloemen als teken dat het goed gaat. Wat bovendien meespeelt is de relatief korte planning. Circa 75% van de bollenteelt vindt plaats op gehuurd land. Investering in kwaliteit heeft daarom als specifieke eis dat die investering zich in datzelfde jaar moet terugverdienen. De producten van Crehumus zijn erop berekend dat ze dat waarmaken in onder meer tulpen, lelies, narcissen en krokussen.

Genoeg ervaring uit de praktijk, en niet van de minsten!

Wat doet het voor je?

Bactériosol® is de bodemverbeteraar die zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen in de bollenteelt.
Het geeft een zichtbaar mooier gewas, maar ook en vooral een betere inhoud, dus meer groeikracht vanuit de bol.

Bijkomende voordelen

  • Minder spuiten

Een kostenbesparing op gewasbeschermingsmiddelen zoals Vydate. Zeker bij cumulatief effect van meerderjarig gebruik zien ‘onze’ telers dat het gewas beter bestand is tegen ziektedruk.

  • Minder grond verslepen

Bovendien verbetert het de bodemstructuur, zodat je minder grond meesleept en dus minder hoeft af te voeren. Reken maar uit hoeveel dat kan schelen aan manuren, materieel en efficiënt doorwerken.

  • Langere houdbaarheid

Met Bactériosol® verbetert de beworteling. Voor bollentrekkers betekent dat bijvoorbeeld dat de bloemen minder snel verwelken, dus gegarandeerd een betere kwaliteit naar de afnemer.

  • Helpt in vuur- en zuurbestrijding

Doordat het gebruik Bactériosol® resulteert in een vitalere bodem, krijgen  vuur en zuur veroorzakende schimmels minder kans om het gewas en/of de bol aan te tasten.Praktijkvoorbeelden

Zichtbaar voller gewas bij bodemverbetering met Bactériosol®, rechts op de foto. Foto gemaakt met drône bij klant van ons in Noordoostpolder.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

Behandelde bodem geeft zichtbaar meer en langere wortels, waardoor knol extra groeikracht krijgt en beter bestand is tegen zowel droogte als heftige regenval.

Je hoeft niet te stoppen met bespuiten.
Je zult vanzelf minderen

Meer cijfers

Innoventis Lelie proef 2016 - Sorbonne

Klik op de afbeelding om te vergroten

Reductie aaltjespopulatie 2016

Meer informatie over de werking, toepassing en terugverdienen?

Kijk op Bactériosol® en vraag een op maat gemaakte berekening aan om te kijken hoeveel het je eigen bedrijf en gewas kan opleveren.

Of lees eerst meer over EVR, ons middel voor de waterhuishouding zowel ondergronds als op het blad.

Direct een afspraak maken voor een adviesgesprek mag ook natuurlijk.
Bel 088 - 188 06 00 om te horen op welke termijn we kunnen langskomen.