Duurzame agrarische producten

Wat is het?
Het Crehumus Concept omvat bodemleven, vloeibare voedingstoffen, mineralen en spoorelementen voor bodems, dieren en planten. Onze producten zijn géen (chemische) middelen maar natuurlijke of biologische oplossingen. Ons biologisch bodemleven is een unieke en uitgebreide samenstelling van micro-organismen. De vloeibare voedingstoffen bestaan uit plantextracten, zorgvuldig samengesteld op basis van hun natuurlijke kracht. De mineralen en spoorelementen, als micronutriënten, worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun porositeit en directe opneembaarheid door bodems en planten.

Wat doet het?
We verbeteren de bodemvruchtbaarheid, bodemstructuur, bodemgezondheid en de waterhuishouding met ons bodemleven. Deze micro-organismen zetten onder andere organische stof om in humus. Humus fungeert als de magneet in de bodem die voedingstoffen bindt. Hoe groter het klei-humus-complex, des te meer voedingstoffen kunnen worden gebonden. Dit resulteert in voldoende plantbeschikbare voedingstoffen, wat bevorderlijk is voor een gezonde groei van het gewas. De verbeterde bodembalans bevordert een gezonde competitie, waardoor de ziekteverwekkers minder kans krijgen. Hierdoor krijg je een gezonder en weerbaarder gewas, die de basis vormt voor een hoge en kwalitatief goede opbrengst.

Vloeibare voedingstoffen versterken de plant en maken de plant weerbaarder tegen schadelijke invloeden. We werken uitsluitend met natuurlijke of biologische plantextracten. De unieke samenstelling én de natuurlijke kracht in deze plantsappen dragen bij aan diverse groei- en ontwikkelingsprocessen van planten. Deze vloeibare voedingstoffen stimuleren een ecologische symbiose en laten in de praktijk zien dat er minder chemische bestrijding nodig is.

Mineralen en spoorelementen zijn belangrijk voor optimale groeiomstandigheden voor planten. Ze hebben een positief effect op de samenwerking tussen plant- en bodemprocessen. En zijn belangrijk voor de ontwikkeling van sterke wortels, celvorming, bloemvorming en vruchtzetting.

De praktijk en toepassing
Agrarische ondernemers, waaronder akkerbouwers, veehouders, bloem- en bollentelers, tuinders, fruittelers en boomtelers in heel Nederland, maken gebruik van het Crehumus Concept. Al meer dan 10 jaar leveren wij onze producten door heel Nederland. Het concept is veelzijdig en geschikt voor toepassing in diverse sectoren.


De toepassing van onze producten kan geïntegreerd worden in de bestaande landbouwpraktijk. Daarnaast zijn onze producten flexibel inzetbaar doordat ze breed toepasbaar zijn, wat gunstig is voor ondernemers met diverse landbouwactiviteiten. De resultaten zijn betrouwbaar en zichtbaar op zowel de korte als lange termijn.

Een investering in onze producten draagt bij aan een duurzame ontwikkeling van je agrarische onderneming.