Dé bodemverbeteraars uit Emmeloord

Het verhaal achter Crehumus is niet een klassiek commercieel verhaal. Het is eerder het verhaal van een bollenboer die, geboren en getogen tussen de tulpen in de Noordoostpolder, op zoek ging naar zon en avontuur.

Sommige mensen noemen het geluk. Anderen noemen het ‘durf’

Feit is dat René den Boer, op bezoek bij vrienden in Frankrijk, zich bij kampvuur en rode wijn liet ontvallen dat hij best zelf op zo’n Franse wijngaard zou willen wonen en werken. Als iemand in zijn netwerk eens iets zou horen, moesten ze hem maar bellen.

Dat telefoontje kwam, en snel ook. En dus pakte René in 2011 zijn hele hebben en houden bij elkaar en toog compleet met vrouw en kleine kinderen naar Frankrijk. Drie jaar bleef hij bedrijfsleider op een wijngaard in de Dordogne. Dat veranderde alles.

Meer zon, minder arbeid, het goede leven.

Van tulpen kwamen we in de wijn. Met meer zonuren, minder manuren: het goede leven. Er lag duidelijk minder druk op kwantiteit, maar juist veel nadruk op kwaliteit. En als ambitieuze Nederlander op andermans bedrijf streef je dan toch naar aantoonbare vooruitgang.

Die vooruitgang moest wel duurzaam zijn.

Dat zat hem duidelijk niet in snelle middelen of ingrijpende veranderingen. De wijnteelt is als geen andere gestoeld op duurzaamheid en lange termijn; een rank gaat niet voor niets twintig tot dertig jaar mee. In al die jaren moet de rank goed blijven.

Daarnaast drukt de kwaliteit van de bodem zijn stempel op de smaak van de wijn. Kom niet aan de Fransman zijn bodem. Maar ondersteunen van die bodem, daar hadden ze in Frankrijk wél oren naar. Zo bracht René een mix van 
micro-organismen op het bedrijf, dat door het Franse bedrijf Sobac was ontwikkeld. Daarmee was een verdere groei van gewas én kwaliteit ineens wel mogelijk. 

De bodem verbeterde. Niet groots, wel aantoonbaar.

De korrels die het onder de wijnranken zo goed deden, bleken bij relaties van René in Nederland, zelfs onder vruchtbaarder omstandigheden, nog veel meer effect te sorteren. Een slechte bodem werd goed, een goede bodem nog beter.

Dat bood zoveel perspectief, dat het ondernemersbloed voor onrust zorgde. En dus pendelde Rene al gauw heen en weer tussen Frankrijk en Nederland. En namen ook bedrijven buiten de bollenteelt de proef op de som, en met succes.
Vervolgens kwam René den Boer in 2015, met het hele gezin en de importrechten van Bactériosol® en Bactériolit®, terug naar Nederland. Crehumus heeft het exclusieve importrecht van deze middelen. 

Wij voeden niet het bodemleven, wij bréngen het bodemleven

Nu zit Crehumus in Emmeloord, met een team van vijf bevlogen mensen

De belastingdienst vindt dat landbouwgrond een ‘niet slijtbaar productiemiddel’ is. Het is niet voor niets dat je er niet op mag afschrijven. Terwijl de vruchtbaarheid wel degelijk achteruit gaat en de bodemstructuur zichtbaar slechter wordt. Jammer genoeg kun je je kavel aan het eind van de rit evenmin inruilen bij de dealer. Dat hoeft ook niet, als je de bodem de kans geeft om zijn eigen onderhoud te plegen. Als je zorgt voor een florerend bodemleven, krijg je vanzelf meer gras, mooiere bloemen, sterkere planten. Dus zorgen wij voor dat bodemleven.

Want daar gaat het om. Vooruitgang. Natuurlijk. Duurzaam.

Crehumus is exclusief importeur van een mix van levende micro-organismen die de bodem herstellen en vitaler houden.
Daarnaast levert Crehumus andere innovatieve middelen die passen in een duurzame manier om grond, gewas en opbrengst te optimaliseren.
Onze producten zijn SKAL gecertificeerd, dus ook voor biologisch boeren.

Bekijk hier onze sectorspecifieke informatie. Of lees eerst meer over ons.

Team Crehumus

René den Boer

Directeur en advies/verkoop

“Tijdens mijn verblijf in Frankrijk ben ik steeds enthousiaster geworden over de toepassing van  Bacteriosol® op de percelen van mijn werkgever. Ik bedacht dat er ook in de Nederlandse landbouw belangrijke vooruitgang geboekt kon worden”. Na drie jaar bedrijfsleider in Frankrijk te zijn geweest, is René daarom in 2013 met het hele gezin én de importrechten van Bactériosol® en Bactériolit®, teruggekeerd naar Nederland.

Wim Kemper

Verkoop en advies

“Na het zelf zien van de resultaten ben ik steeds enthousiaster geworden over het Crehumus concept. Mijn doel is om andere boeren vooruit te helpen door het gebruik van onze producten. En ze voor te lichten over de toepassing en mogelijkheden op hun bedrijf”

Jelina Beens

Office manager

Deze enthousiaste duizendpoot is de spil binnen de Crehumus organisatie. “Ik ben je telefonische aanspreekpunt bij al je vragen. Daarnaast zorg ik voor de orderafhandeling, verzorg de facturatie en regel dat je je producten op de juiste tijd op de juiste plaats krijgt!”

Jij?

Altijd plek voor talent!

Heb jij de juiste skills en affiniteit en/of ervaring en wil jij een echte bodemverbeteraar worden?

Neem dan even contact met ons op!

En nu jij!

Wie juist wil meeliften op onze kennis en ervaring, belt gewoon Crehumus om te berekenen wat onze producten op jouw bedrijf kunnen bijdragen: 088 – 18 80 600.
Eerst meer weten over onze producten? Bekijk dan eerst het aanbod van Bactériosol® en EVR.