EVR

Meer weerbaarheid, minder ziekte en sterkere groei

Natuurlijke beschermlaag tegen vraat, schimmels en uitdroging en natuurlijke vochtregulator

Wat is het?

EVR is een veelzijdig natuurlijk product dat wordt gewonnen uit de Yucca Schidigera. Deze bloemdragende plant komt oorspronkelijk voor in de zuidelijke staten van Amerika en de woestijn van Baja Californië in Mexico.

Tegenwoordig wordt de Yucca voor productiedoeleinden in een gecontroleerde omgeving in Mexico gekweekt en geoogst. De diverse delen van de Yucca plant worden voor meerdere doeleinden gebruikt.

EVR bestaat uit een zeer hoog gehalte aan saponinen uit de Yucca plant en dit resulteert bij toepassing in de land- en tuinbouw in een krachtiger plant.

Wat doet het?

Door de saponinen worden de spuitmiddelen beter verdeeld en ook gaan de poriën meer open staan. Daardoor is er sprake van een beter indringend vermogen, waardoor bestrijding effectiever is dan zonder EVR en je kunt besparen op de gangbare chemische middelen

EVR zorgt ervoor dat het gewas na regen eerder droog is, zodat er minder kans is voor schimmels om zich te ontwikkelen. 

Daarnaast zorgt het voor een betere verdeling van bespuitingsmiddelen. Hierdoor wordt het gewas beter bedekt en is de effectiviteit van deze middelen groter.

Last but not least: de inhoudsstoffen van EVR hebben een natuurlijke afwerende werking tegen schimmels en insecten. Dat draagt bij aan minder aantasting en dus hogere opbrengst met een betere kwaliteit. Ook hierdoor kan de dosering van chemische middelen verder omlaag. Een dubbelslag!

Wat heb je er aan?

En het belangrijkste:

Dit product bevat saponinen: het bestanddeel waarmee de Yucca zich beschermt tegen insecten en vraat in de meest extreme omstandigheden in de woestijn. Puur biologisch en superkrachtig voor de plant en daardoor perfect passend in het productaanbod van Crehumus.

De plant wordt op een natuurlijke wijze weerbaar

Toepassing

EVR is een natuurlijke uitvloeier

EVR is een natuurlijke uitvloeier die kan worden toegevoegd bij gewasbespuiting. Dit betekent dus zonder extra handelingen en eenvoudig in de toepassing. Tijd is geld nietwaar?

EVR zorgt bovendien voor reductie van de oppervlaktespanning van water op het gewas; door de dunnere waterlaag na een regenbui is het gewas eerder droog

Ook voor biologisch telen

EVR is 100% natuurlijk en staat vermeld op de Fibl-lijst. Perfect dus voor biologisch en duurzaam boeren en prima te gebruiken in combinatie met Bacteriosol®

Gebruik en dosering

Afhankelijk van gewas en situatie kunnen wij u adviseren over spuitschema en hoeveelheden.

Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je nooit meer dan je altijd al kreeg. Maar is dat wat je wilt?

René den Boer

Directeur en advies/verkoop

Wat kost EVR?

Dat is per gewas verschillend. En gerelateerd aan de ziektedruk op het perceel.

Onze adviseur rekent graag uit welk middel nodig is in jouw situatie, en in welke dosering. Je ziet meteen wat het je kost, en wat het je oplevert.

Vul grondsoort, gewas en hoeveelheid hectares in en je ontvangt een prijsindicatie die echt wat zegt.

Wat levert EVR op?

EVR beschermt niet alleen het gewas, het beschermt je hele oogst. In de loop der jaren hebben we zowel in Europa als in eigen land goede resultaten mogen boeken van diverse gewassen. Bijvoorbeeld: 

Appelschurft krijgt nauwelijks de kans om schade te veroorzaken.

Bloemen als cyclamen hebben meer open bloemen en blijven langer goed dan niet behandelde planten….

En in pootaardappelen bleek EVR in meerdere gevallen tot 10% extra knolvorming te geven op verschillende bedrijven!

Benieuwd naar resultaten in jouw branche? Vraag ernaar, we plaatsen niet alles op de website.

Echt weten hoe dit uitpakt?

Wil je het gewas beschermen? Minder kwetsbaar zijn voor extreme zomerbuien en insectendruk? Dan rekenen we je graag voor wat EVR voor je kan betekenen. Bel of mail ons en ontvang een advies aan huis met concrete getallen.

Twijfels?

De Yucca lijkt zo af en toe een hype. Iedereen gebruikt het, van schuimmiddel voor cola tot aan bindmiddel voor ammonia in diervoeders. De indianen wisten al veel langer dat je werkelijk alle delen van de plant kunt gebruiken. Maar is dat een reden om het bij voorbaat af te wijzen? Of ga je mee in de techniek en wil je zien wat EVR kan doen voor je gewas?

En het wérkt. Bewezen. Ook niet onbelangrijk.

Bovendien hebben we volop praktijkgegevens. Teveel om op te noemen.
Wil je ze wel inzien? Samen sparren met onze adviesdienst wat EVR jou kan opbrengen?
Bel of mail voor meer informatie of een bedrijfsbezoek van onze adviseur.

EVR is een beproefd middel

Ook in Nederland is EVR niet nieuw. Gelukkig maar, want daardoor weten we van heel veel verschillende gewassen de precieze dosering vast te stellen.

klik hier voor de SKAL-verklaring.

Ja, kom maar op met die informatie. Dit klinkt goed

Of lees eerst nog welke andere geweldige producten wij op de Nederlandse markt mogen voeren: Bactériosol® en Bactériolit®, krachtige bodemverbeteraars met aantoonbaar resultaat.