Bomen, heesters en vaste planten

Extra centimeters zijn gewoon harde euro’s

Een goede bodem is de basis, dat klinkt zo logisch. Het is ook logisch. Maar het is bovendien een puur economische component. Zeker in de sector van boomkwekers en hoveniers werk je met langere termijnen. Hoe meer jaren, hoe meer risico. En al krijg je de omstandigheden optimaal, dan nog blijft het afbreukrisico aanwezig als de boom of struik niet blijkt aan te slaan. Een ontevreden klant vertelt dit tien keer vaker aan anderen dan een tevreden klant, dus je goede naam ligt zo op straat.

Bactériosol® werkt ook in de pot

Bij veel hoveniers en kwekerijen speelt ook de factor ruimtegebrek mee. Niet altijd heb je evenveel ruimte te vergeven en niet altijd heb je de luxe om de grond even rust te gunnen. Juist in deze sector is bodemverbetering een groot goed. Zeker op biologische basis, en met gegarandeerd resultaat.

We zeggen eerlijk: we hebben meer klanten in de akkerbouw en bloembollenteelt dan in de bomen- en heesterteelt. Toch laat het gebruik van Bacteriosol® hier ook al duidelijk zichtbare verschillen zien

Deze bomen kregen bij het planten Bacteriosol® in de pot. Zelfs binnen enkele maanden is er al centimeters verschil in plantgroei en een duidelijk betere wortelgroe

Soms is meten niet eens nodig. Voor een vakbeurs hadden we zelf een proefje bedacht met zes appelbomen in pot: drie bewerkt met Bacteriosol®, drie onbewerkt. De drie bewerkten zijn zichtbaar groter en voller. En dat in niet meer dan die drie maanden, want deze beursproef was behoorlijk last-minute. Kun je nagaan wat het in een heel seizoen doet, of in meerdere jaren.

Wat betekent dit?

Ga maar na. Die verbeterde groei heeft alles te maken met het aanbod van voedingsstoffen, en de opname ervan. Betere beworteling zorgt voor meer opname van vocht en nutriënten, snellere groei, meer en betere vruchten.
De betere beworteling geeft fysieke kracht en stevigheid.
De boom, struik of plant is al vanaf de eerste aanplant of direct na het enten sterker.
Dat verdient zich terug in meer en mooiere vruchten of een betere groei waardoor de boom sneller en eerder in een volgende categorie terechtkomt.

Tel daarbij op?

Dat de bodemverbetering zoveel meer is dan een gewone bemesting. Het bodemleven dat wij brengen, blijft zichzelf voeden en zorgt voor steeds nieuwe humus, waardoor het ecosysteem optimaal werkt en de bodem permanent beter blijft.

Kijk voor de precieze werking op de productpagina’s van Bactériosol® en EVR.
Of bel voor advies, we komen op afspraak ook graag bij u langs. Telefoon 088- 188 06 00.