WIJ BRENGEN NIEUW LEVEN IN DE BODEM
Hoe snel slijt jouw bodem?
De belastingdienst vindt dat je niet mag afschrijven op grond, omdat ze het zien als “een niet slijtbaar productiemiddel”. Vanuit de praktijk klinkt dat ons toch wat vreemd in de oren. Hoezo niet slijten? De bodem hólt achteruit als je niet oppast.
Tenzij je ingrijpt, maar hoe?
Het wordt steeds duidelijker dat de intensieve bouwplannen, toenemende mechanisering, en het vele gebruik van synthetische chemie in de moderne landbouw hebben geleid tot verarming en verschraling van de bodem. Het gevolg is verslemping en verdichting van de bodem. Dat maakt de bodem moeilijker te bewerken, waardoor steeds zwaardere machinerie moet worden ingezet wat het probleem alleen maar versterkt. Die zware machines nemen immers meer brandstof, en er moet vaker een beroep worden gedaan op de loonwerker.
De bodem heeft het wel degelijk zwaar te verduren. De teler trouwens ook… Dus hoe je er belastingtechnisch dan ook tegenaan kijkt, het is wel degelijk belangrijk om slijtage van de bodem tegen te gaan.
In de rest van dit artikel gaan we je vertellen welke oplossing wij hiervoor aanbieden. En dat is nu eens niet een ‘quick fix’ voor een hoop geld en met veel mooie folders, maar een methode die zich bewijst in de praktijk en is gericht op duurzame verbetering die zichzelf versterkt.

Waar het mee begint: beworteling
Hoe krijg je het gezond?
Grotere weerbaarheid
Stel dat je het zou omkeren?
Onze oplossing: bodemleven toevoegen
Beproefd concept
